Zdrovo – jaja z chowu ściółkowego klasa M, 20 sztuk od Ferm Woźniak, trafiły na półki sklepowe. Dostępne będą w ofercie specjalnej do wyczerpania zapasów.
Marka Zdrovo została stworzona przez Fermy Woźniak – największego producenta jaj konsumpcyjnych w Polsce i lidera europejskiej produkcji. Pierwsza partia jaj pod nazwą handlową Zdrovo trafiła na półki sieci Kaufland już w grudniu, jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia.
Decyzja o wprowadzeniu własnej marki jaj jest odpowiedzią na rosnące potrzeby rynku. Produktowi, który trafia na polskie stoły od ponad 30 lat i cieszy się zaufaniem konsumentów, nadaliśmy własny znak firmowy – mówi Barbara Woźniak, członek zarządu Ferm Woźniak – Jako lider polskiego rynku jesteśmy przygotowani, aby nie tylko podążać za najnowszymi trendami, ale również je tworzyć – dodaje Barbara Woźniak.
Jaja z Ferm Woźniak trafiają na półki sklepowe, przede wszystkim do kanałów nowoczesnych. 30% produkcji jaj zostaje na polskim rynku, reszta trafia na eksport głównie do przetwórstwa.
Zaufanie do marki, dostępność na półkach oraz konkurencyjna cena, to czynniki, które wpływają na decyzje zakupowe konsumentów. Z naszych badań wynika, że klienci chętniej sięgają po produkty cechujące się wysoką jakością, dobrym smakiem oraz atrakcyjnym opakowaniem. Mamy także odpowiednie możliwości produkcyjne, aby zaopatrzyć w jaja wszystkie sklepy w Polsce i tym samym na bieżąco reagować na zapotrzebowanie konsumentów – mówi Małgorzata Kuriata, dyrektor sprzedaży i marketingu Ferm Woźniak.
Na jakość jaj Zdrovo składają się autorski system kontroli EGGiDA, certyfikat IFS oraz zlokalizowany w malowniczej i zielonej gminie Rawicz zintegrowany proces produkcyjny, w tym własne hale, sortownie i pakownie oraz wytwórnia pasz, zapewniająca najwyższą jakość i smak produktu. Proces, od momentu zniesienia jaja do jego zapakowania, jest całkowicie zautomatyzowany, dzięki zastosowaniu najnowszych technologii. Zgodnie z krajowymi zasadami produkcji i obrotu handlowego, jaja Zdrovo są, wedle wymogów, wolne od GMO czy antybiotyków.
W oferowanym portfolio znajdują się jaja klasy jakości A w klasach wagowych M i L z chowu ściółkowego oraz klatkowego od kur karmionych zbożami z polskich pól, w opakowaniach 20, 10 oraz 6 szt.
***
Fermy Woźniak to lider produkcji krajowej i jeden z największych producentów jaj konsumpcyjnych w Europie. Firma istnieje na rynku od 1986 r. Posiada w pełni zintegrowany system produkcji jaj konsumpcyjnych w cyklu zamkniętym oraz własną flotę ponad 200 pojazdów ciężarowych o normach emisji EURO 5 i EURO 6 z naczepami typu chłodnia czy cysterna-silos. Ponadto, firma prowadzi skup zbóż w trzynastu punktach na terenie zachodniej Polski oraz posiada mieszalnię pasz. Kontrola na każdym etapie procesu – od stad rodzicielskich, wylęgarni i odchowu niosek, przez wytwórnię wysokogatunkowej paszy, po pakowanie i transport jaj, zapewnia najwyższą jakość produktów. Bogaty asortyment uwzględnia jaja białe i brązowe różnych rozmiarów, produkty specjalne – jaja ściółkowe, jaja królewskie, jaja smakowite oraz jaja z datą zniesienia. Fermy Woźniak to także dwa centra logistyczne na potrzeby realizacji dostaw oraz nowoczesne rampy, zapewniające szybki przeładunek towaru. Gwarancją jakości produktu końcowego jest pierwszy na rynku i autorski system kontroli EGGiDA oraz certyfikat IFS. Firma została m.in. dwukrotnie wyróżniona Złotym Laurem Konsumenta, złotym godłem Konsumenckiego Lidera Jakości oraz Orłem Eksportu województwa wielkopolskiego. Siedziba przedsiębiorstwa znajduje się w Żylicach nieopodal Rawicza.
Więcej informacji:
EGGiDA to unikalny, autorski system sformułowany i wdrażany wyłącznie w ramach działalności biznesowej Ferm Woźniak oraz podmiotów powiązanych. System opiera się na wykonywaniu dodatkowych, niewymaganych przez jednostki nadzorujące badań powiązanych z maksymalnym bezpieczeństwem produktu. Głównymi założeniami systemu EGGiDA jest podejmowana z inicjatywy przedsiębiorstwa, wewnętrzna kontrola w ramach procedur bezpieczeństwa oraz zapewnienie najwyższych, rozszerzonych i pogłębionych wymogów dotyczących jakości jaj konsumpcyjnych oraz ich otoczenia.
System EGGiDA, jako zintegrowane narzędzie realizacji strategii zarządzania jakością przedsiębiorstwa, został wprowadzony na wszystkich etapach produkcji i obejmuje wszystkie oddziały Ferm Woźniak.
Źródło: Fermy Drobiu Woźniak informacja prasowa