Francuski Urząd do Spraw Konkurencji i Konsumentów oraz Przeciwdziałania Oszustwom (DGCCRF) zbadał zawartość wody w drobiowym mięsie mrożonym.
Okazało się, że 23 procent pobranych próbek ma więcej wody niż pozwalają na to przepisy europejskie. Wśród 44 pobranych przez DGCCRF próbek 36 procent pochodziło z zakładów produkcyjnych, a reszta z centrów dystrybucyjnych i hurtowni.
Źródło: kipdip.org.pl
Autor: Hanna Krugiełka
Hanna Krugiełka - absolwentka Akademii Rolniczej w Poznaniu, kilkuletni pracownik jednostek państwowych związanych z rolnictwem. Entuzjastka rolnictwa ekologicznego, miłośniczka przyrody. Pasjonatka sztuki słowa i praktykująca ją w różnych dziedzinach..
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 
Wszystkie artykuły autoraNajnowsze artykuły autora: